pastila-inteligenta

Vor exista pastile electronice?

Ideea pastilelor electronice sau a „pastilelor inteligente” este o idee care a aparut pentru prima data in anul 1970. Inca din acele vremuri, oamenii de stiinta au studiat si au incercat sa dezvolte prototipuri de pastile care pot fi inghitite. Oamenii de stiinta au ajuns intr-un punct in care folosesc camere digerabile pentru a filma intreg sistem gastro-intestinal, inainte si in timpul interventiei chirurgicale. De asemenea, o multime de studii stiintifice si-au propus sa dezvolte medicamente inteligente, care sa fie usor de digerat, cu toate ca sunt electrice.

Christopher Bettinger de la Carnegie Mellon University crede ca daca ar exista suficiente resurse si studii, ar putea sa se creeze pastilele electronice care sa poata detecta cu usurinta si cu exactitate locul unde exista o problema, astfel incat specialistii pot pune un diagnostic mai eficient si pot elibera medicamente specifice. Chiar si in prezent, oamenii de stiinta cauta material electronic, cum ar fi bateriile si circuitele, care sa fie create din materiale care sa nu dauneze organismului uman. Echipa lui Bettinger studiaza modul in care acestia ar putea sa creeze o materie sustenabila din minerale, care sa fie prezente in organismul nostru. Echipa de cercetatori ia in considerare si faptul daca bateriile sunt intr-adevar necesare, din moment ce exista o multime de electronice care se pot dezintegra in apa in numai trei luni de zile.

Pastila inteligenta

„Daca am reusi sa cream dispozitive care sa se asemene cu medicamentele existente, atunci inseamna ca aceasta este o propunere extrem de atractiva. Sunt de parere ca aceste dispozitive pot fi testate pe pacienti peste 10-15 ani”- sustine Bettinger.

Daca ar fi sa se creeze aceste pastile electronice in viitor, acestea ar putea fi extrem de scumpe deoarece, o singura astfel de pastila ar putea inlocui alte medicamente necesare pentru a vindeca o boala complexa.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus