mecanic auto

Un viitor in mecanica auto

Atunci cand suntem posesorii unui autovehicul implicit ne gandim si la dezavantajele acestuia, mai ales in ceea ce priveste reparatiile si costurile de intretinere al autovehiculului, motiv poentru care de cele mai multe ori ne rezervam un buget special pentru aceasta activitate.

Cu toate ca unele din procesele de reparatie ale masinii trebuie sa fie facute o data cu revizia si inspectia tehnica, datorita unor circumstante precum vremea, drumurile sau modalitatea de condus, se intampla ca masina sa devina nefunctionala, motiv pentru care ramanem blocati in mijlocul drumului cu aceasta. Fara indoiala in aceasta situatie apelam la un service auto si implicit la un mecanic auto.

Responsabilitatile unui mecanic auto

Un mecanic auto se ocupa cu reparatia masinilor zi de zi, incat daca este cineva mai pasionat de masini si de automobile trebuie sa isi gaseasca o meserie in acest domeniu, pentru ca locul de munca ofera mari satisfactii, dar si un venit decent. Cu toate acestea, un mecanic auto trebuie antrenat, trebuie sa dea dovada de multa disciplina si de consistenta pentru a se perfectiona si pentru a deveni cel mai bun in domeniu, sau poate progresa incat sa se specializeze pe un singur domeniu de reparatie.

Daca intentionezi sa ajungi la un service auto este indicat sa optezi in primul rand pentru verificarea presiunii rotilor, verificarea computerului de bord, al uleiului si al lichidelor, precum si aspecte de tin de clima, ventilatie si de sistemul de centralizare al geamurilor.

Pentru unele din aceste activitati, un mecanic auto trebuie sa utilizeze in siguranta un echipament denumit regulator presiune aer astfel incat partile vitale ale masinii sa functioneze in parametri normali. Pentru stabilirea unui echilibru al aerului in roti este indicat ca dispozitivul care masoara presiunea din cauciucuri sa fie de cea mai buna calitate, pentru ca determinarea calitatii aerului, a presiunii si a debitului aerului asigura functionarea corespunzatoare a rotilor unui autovehicul.

Profilul unui mecanic auto

Se spune ca mecanica auto lucreaza in mare parte cu sisteme ale masinilor si implicit ale autovehiculelor mai mari, in mare parte intr-un garaj sau un service autorizat, astfel incat un mecanic auto se angajazeaza sa repare si sa intretina autovehiculul adus cu defectiuni.

Un mecanic auto lucreaza cu piese de motor, precum si alte componente, care asigura functionarea in limite normale ale vehiculului, incat trebuie sa ia masuri adecvate pentru a remedia unele defectiuni. De asemenea, atunci cand piesele sunt uzate, acesta trebuie sa inlocuiasca piesele de sistem, precum cauciucuri, frane, sisteme de transmisie, unitate de evacuare sau alte echipamente.

Pentru a se asigura ca sistemul de combustibil functioneaza, ca unitatea de aer este in paramentri normali sau ca sistemul de incalzire si cel electric functioneaza in limite normale, mecanicul auto trebuie sa apeleza la dispozitive speciale pentru efectuarea acestor revizii. In cele din urma un mecanic auto se ocupa cu ungerea, lubrifierea, renovarea intregului vehicul, se ocupa cu testarea bateriei, a motorului, precum si inlocuirea partilor necesare.

Atunci cand vehicului are nevoie de reparatii extinse, acesta realizeaza o lista de verificare a ceea ce trebuie facut si urmat in conditii de siguranta, pentru ca unele sisteme sunt inter-dependende unul de celalalt.

 

Articole create 251

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus