divort

Studiu de caz: cum trecem peste divort

Un divort, fie el ca urmare a unei casatorii recente sau nu, implica o decadere emotionala. Suntem predispusi la depresie, la stari emotionale ce ar putea sa se dezvolte in depresii pentru ca pierderea unui statut si a unei persoane iubite aduce clar suferinta. Desigur, despartirea in sine doare doar ca in cazul unui divort se implica si un partaj si de multe ori greul efectiv de a distruge si a imparti ceea ce s-a construit in doi.

Cercetatorii au analizat cazul divorturilor si au descoperi cat timp le iau partenerilor sa mearga mai departe. Desigur, tine de dorinta fiecaruia de a-si rezolva starea emotionala insa in egala masura tine de modul in care timpul aduce si el rezolvarea sa. Asadar, cercetatorii spun ca in medie tine de un timp de 11 saptamani. Asta pentru a uita efectiv sau a trece mai usor peste departirea in sine, in timp ce a trece peste un divort cu tot ce presupune el inseamna un termen de 18 luni.

Acelasi studiu de caz arata totusi ca divortul este benefic de vreme ce in medie 43% dintre cei care au participat cu o opinie spun ca s-au simtit efectiv eliberati in urma unui divort si 30% au resimtit starea de tristete. In orice caz, divortul nu vine ca urmare a unei stari de bine in viata in doi.

Depinde, clar, care au fost cauzele reale ale unui divort. A se lua in considerare ca poate fi vorba de o despartire amicala si astfel totul se remediaza mai repede sau daca unul din parteneri a ajuns sa insele atunci sansele sunt ca repectivul sa ramana cu amantul/amanta si sa isi refaca viata mai repede.

Dar viata nu se rezuma la statistici si numere ci la trauma unui divort. Peste asta vei trece doar ca vei ramane cu amintiri neplacute.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus