Statul pe scaun si cat de nociv este pentru sanatate

Nu sta in loc pentru ca iti sta norocul spune o vorba din batrani. Este ceea ce denota la propriu ca te paraseste norocul cand sanatatea ta incepe sa aiba de suferit din cauza statului pe scaun.

De ce este acest obicei nesanatos? Iata cateva motive care sa iti demonstreze asta inca o data daca pana acum nu a facut-o.

  1. Coloana vertebrala are de suferit. Discurile sale ajung sa fie presate si asta in mod inegal. Si simpla idee de a sta fix intr-un loc este ceea ce iti induce din start pozitia nefireasca si dureroasa in care te vei afla.
  2. Stimuland oasele acestea devin mai puternice insa fara efort si stand pe scaun prea multe ore in fiecare zi inseamna sa nu ai oase puternice. Osteoporoza, boala oaselor a ajuns sa se extinda atat de mult incat varsta de debut este alarmant mai mica ca tendintele de pana acum.
  3. Si inima are de suferit. In lipsa efortului fizic, sustinut, constant, muschii nu mai ard grasimi. Cu o circulatie ingreunata din cauza pozitiei in care te afli nici inima nu va mai functiona la acelasi nivel ca si pana acum.
  4. Muschii devin mai slabiti si nefolositi la propriu acestia pot avea o mare influenta asupra posturii normale pe care o ai. Asadar, explicit, muschii din zona de abdomen si cei din zona de spate se „activeaza” chiar si cand numai stai in picioare. Cand stai prea multe ore pe zi stand acesti muschi se lasa efectiv, devin nefolositi, inactivi si slabiti, putand insa sa iti afecteze pozitia normala si curbura spatelui.
  5. Si creierul are un ritm mai lent si asta pentru ca sangele ce trebuie sa transporte oxigen cunoaste si el un ritm mai prost, mai greoi, cand stam in sezut, spre deosebire de pozitia in picioare.
Articole create 250

Un comentariu la „Statul pe scaun si cat de nociv este pentru sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus