Simularea la Bac, un dezastru

Pe principiul nu mai avem nevoie de atat de multa scoala elevii socheaza din nou. Simularea la Bac aduce in prim plan perle de care ne amuzam insa care dincolo de imaginatia unora dovedeste inca o data ca acest examen este luat in ras. Unii motiveaza ca oricum este vorba de o simulare si pentru ca nu se concretizeaza cu o nota elevii nu isi bat capul sa isi arate adevarata valoarea.

Departe insa de a avea scuze caci nu muncesc si nu duc greul vietii asa cum o fac parintii, departe de a crede ca nu sunt in stare sa scoata cel putin un 5 de trecere perlele de la simularea examenului de bacalaureat de anul acesta starnesc rasete. Cel putin nu au lasat foaia de examen goala sau nu au luat in ras operele pe care generatii de-a randul le-au studiat. Iata cateva perle:

Un elev spunea ca Ion se iubea cu Florica doar pe timp de noaptea pentru ca teoria lui spune ca ziua era prea cald. Sau, din aceeasi opera, interpretarea relatiei Ion-Ana arata din punctul de vedere a unui alt elev ca aceasta era plictisitoare, fara farmec feminin de a-l atrage pe Ion. Totodata, acesta din urma era un taran veritabil obsedat de pamant. Si „in plus avea si amanta”.

Sirul continua cu o supozitie ca din lumea moderna. Daca ar fi existat o distractie gen bar, discoteca in sat poate ca Ion nu s-ar mai fi certat atat de des cu sotia si nu s-ar fi ajuns mai departe.

Iar cand vine vorba de domnul Goe se crede ca acesta era un baiat fitos, un termen scris ca la carte, si comparat cu tinerii de Dorobanti. Din acest punct de vedere este luat drept model de unii. Un altul spune ca domnul Goe este un model pentru ca mai toate femeile din jurul sau erau „drepti in fata sa”.

O viziune hilara a personajelor operelor invatate.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus