Si animalele au drepturi

Daca la animalele de companie ne referim ca la o proprietate in Franta viitorul se schimba si tine de statutul acestora cu drepturi depline ca orice fiinta. De curand o lege ce parea absurda pentru unii s-a votat pentru schimbare. Marea diferenta va fi cunoscuta de fiecare detinator de animal de companie.

Daca in Romania un deputat incearca fara incetare sa faca politicienii sa inteleaga ca delfinii sunt fiinte inteligente si ca merita un statut aparte in Franta deputatii nici nu au mai stat pe ganduri sa schimbe legea privind animalele de companie. Asta va face ca orice abuz de putere, orice cruzime fata de animale sa se pedepseasca ca la carte.

O astfel de lege in Romania ar avea repercusiuni dincolo de judecata celor care isi permit sa maltrateze animalele. Poate ca de teama amenzilor si a pedepselor nici nu se vor mai incumeta sa isi ia un animal de companie; si asa adaposturile de animale nu sunt prea bine puse la punct ajungem in punctul in care sa punem stop unui trend de acest gen.

Dar partea de apreciata este faptul ca animalele sunt protejate prin lege fara doar si poate. Nu isi va mai permite nimeni sa abuzeze si sa comita cruzimi fata de animale fara sa plateasca. Caci sunt si ele suflete si nu merita sa fie tratate atat de rau.

Ramane insa curios cum se vor pedepsi astfel de cazuri si mai cu seama cum se va dovedi totul. Politia animalelor ar trebui sa ancheteze cazurile suspecte si vor avea nevoie de dovezi pentru a cataloga uun caz ca fiind de maltratare. Asadar spiritul civic nu trebuie sa lipseasca in aceasta ecuatie. Intreaba un roman daca ar avea curaj sa marturiseasca ca vecinul isi bate cainele…

Cert este ca Franta in momentul actual ne ofera o lectie despre ce inseamna pretuirea fata de animale.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus