dinti sensibili

Sensibilitatea dentara- cum o invingi

Durerea de dinti nu este numai in stil clasic cauzata de carii sau afectiuni ale gingiei. Se poate datora si sensibilitatii pe care o ai, fie dobandita in timp in urma unor agresiuni la nivelul dintilor, fie din simplul fapt ca asa esti nascut.

Nu este acel tip de boala de care sa nu poti sa scapi, cu care nu poti trai insa in egala masura conteaza se pare sa tii cont de factorii care iti pot agrava situatia. Cert este ca in contact cu anumiti factori poti ajunge sa iti ingreunezi situatia. In timp ce durerea este pentru moment una intensa se intampla in unele cazuri si sa fie persistenta desi la o intensitate mai mica.

Ce trebuie sa faci sa eviti agravarea starii tale? Evita in primul rand sa intervii cu proceduri cosmetice asupra dintilor, de genul albirii acestora. Aceasta procedura duce la dureri si mai mari si nu este deloc recomandata mai cu seama ca poate chiar si declansa o sensibilitate daca ea nu exista.

Evita sa consumi alimente sau bauturi acide de genul sucurilor carbogazoase. Acestea ataca smaltul si din nou durerea intervine. Insa si periajul ar putea fi dureros asa ca indicat este sa folosesti o pasta de dinti in masura sa se potriveasca cu cazul tau si anume cel de sensibilitate. In plus, tine si de o periuta de dinti pentru dinti sensibili si de intensitate mica- vei gasi aceasta specificatie pe ambalaj.

Ca si tratament pentru o astfel de afectiune aplicarea unui gel special este cel care rezolva durerea mai ales in cazuri deja la extrem. Aplicarea se face de regula o data la cateva saptamani. Insa se crede de asemenea ca si pastele de dinti pot veni in formule complexe care sa protejeze. Pana la rezultate insa stai departe de alimente prea dulci, prea reci, prea acide.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus