maturitate

Semne ale maturitatii

Daca ajungi la dentist iti dai seama ca esti matur cand durerea si frica de medic se transforma in frica de banii pe care ar trebui sa ii platesti. Asa spune o vorba, cu substrat hilar. De fapt maturitatea vine in timp si parca pe nesimtite. Insa este acolo sa iti aminteasca de trecerea timpului.

Iti dai seama ca esti mai matur cand incepi sa cunosti din secretele de familie- este clar ca acum poti intelege la un alt nivel si parintii incep sa iti marturiseasca lucruri pe care nu le stiai pana acum. Si lista poate continua cu:

  1. Incepi sa iti dai seama ca nu mai poti amana lucrurile. Unele se impun de la sine si nu mai poti sa consideri ca mai poate astepta pana maine, ba chiar iei atitudine imediat.
  2. Incepi sa nu te mai plangi de ceea ce ti se intampla ci mai degraba ajungi sa actionezi ca atare si sa nu te mai gandesti ca esti o victima a vietii, a destinului.
  3. Iti selectezi prietenii. Asa ajungi sa iti restrangi cercul celor in care ai incredere.
  4. Analizezi fiecare decizie caci fiecare in parte te duce pe un drum pe care la un moment dat il vei regreta. Sau nu.
  5. Iti dai seama ca gresesti si iti asumi asta. Dincolo de acele cuvinte magice „imi pare rau” iti dai seama ca este nevoie de mai mult decat atat pentru a repara ceea ce din firea umana vine, greselile pe care le faci.
  6. Iti acorzi cateva clipe de copilareala si imaturitate- te uiti la posturile de desene animate si iti dai seama ca nu ai mai facut de multa vreme asta.
  7. Ai prioritati. Incepi sa te gandesti la un job si mai apoi la un altul, incepi o relatie serioasa si faci ca ea sa mearga si nu in cele din urma te vezi deja departe cu familie cu tot.

Tu ai simtit toate acestea?

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus