Sa fugim de gandurile noastre

Pe cat de mult ne dorim sa avem parte de relaxare si de timp pentru noi p atat de putin ne place singuratatea sau pur si simplu acele clipe in care sa ne ascultam gandurile. Nu, asta suna a chin ori cel putin asta reiese din studiul realizat in acest sens. Se pare ca oamenii ar fi in stare sa faca orice altceva decat sa petreaca timp in singuratate cu propriile ganduri.

Concret, in cadrul studiului, se spune ca participantii au fost rugati sa stea singuri  intr-o incapere. Insa mai mult de 6 minute nu aveau sa stea. Tortura dura intre 6 si 15 minute, timp in care acestia se luptau ca un leu intr-o cusca. Efectiv nu aveau sa accepte sa isi asculte propriile ganduri. Si mai mult decat ceea ce inseamna aceasta idee tine de orice risc asumat. Cercetatorii spun ca participantii erau in stare sa se joace la surse de electricitate doar doar vor gasi ceva de facut. Se expuneau unui risc numai pentru a fugi de propria constiinta si de propriile ganduri.

Poate ca nu toti fac la fel sau poate ca „sub observatie” lucrurile se schimba caci te simti sub lupa si efectiv ajungi sa nu ai stare si sa accepti statul degeaba cand gandurile te framanta. Ori poate faci parte din cealalta categorie de persoane care au trisat efectiv si au preferat sa isi caute ca sursa de interes telefonul sau orice alt device de acest gen. Poate ca fuga de propria persoana este tocmai ceea ce nu are decat sa ne tina departe de noi, sa ne faca sa nu ne mai cunoastem si sa preferam in schimb superficialul cand ne lasam tot mai mult atrasi de tot felul de „jucarii” din lumea moderna.

Cert este ca a sta de parte de ganduri este de preferat in schimbul unei constiinte macinate intens.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus