gripa

Reguli simple contra racelii

Perioadele de trecere de la sezonul cald la cel rece sunt cele cu un risc ridicat de a raci. Sistemul imunitar este cu mult mai slabit asa ca nu esti decat la un simplu pas pentru a capata raceala de sezon.

Cateva reguli simple te ajuta sa tii la distanta raceala insa si mai departe de atat tine de modul in care actionezi in cazul bolii. Iata la ce trebuie sa tii cont:

  1. Nu te baza pe antibiotice. Racelile de sezon sunt banale intr-o oarecare masura desi se pare ca te afecteaza din toate punctele de vedere. Nu te baza pe antibiotice caci nu ai ce trata cu ele si mai cu seama ca acestea te vor face imun pe termen lung la actiunea lor si cand vei avea nevoie de ele cu adevarat constati ca nu mai ai sanse ca acestea sa actioneze.
  2. Preventia actiona inainte de boala. Cu alte cuvinte cand deja ai primele semne de boala nu mai poti cere ca preventia sa actioneze. Asa ca uita de modalitatile prin care tii la distanta boala ci incepe deja sa tratezi ceea ce este deja si evident ca se va intampla.
  3. Mancare sanatoasa si hidratare. Raceala se manifesta printre altele si prin deshidratare, dureri de cap de asemenea. Partea principala de care sa tii cont este hidratarea si aerul cald si umed in care sa stai pentru a proteja mucoasa si pentru ca prin hidratare elimini mai rapid toxinele din organism si implicit raceala.

Vaccinul antigripal este eficient daca tii cont de el insa cere de asemenea sa fie facut inainte de raceala ca o forma de protectie, de preventie. Asa ca pana cand sa te loveasca raceala tine cont de modul in care te protejezi in sezonul rece.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus