Studenti

Profesorii universitari favorizeaza barbatii albi asupra oricui

Facultatea reprezinta acea perioada din viata ta in care trebuie sa iei decizii destul de mari in legatura cu viitorul tau, in ciuda faptului ca nu ai nicio idee in plus fata de cate aveai in liceu. Din fericire, in campus poti sa gasesti o multime de profesori marinimosi dedicati, care isi asuma rolul de mentor pentru tinerii care doresc sa paseasca pe calea inteligentei si a averii – atata timp cat est un barbat alb. Oricine altcineva poate sa se retraga.

Un grup de cercetatori, condusi de Katherine Milkman, de la Universitatea din Pennsylvania au vrut sa vada daca profesorii raspund diferit la email-uri nesolicitate, care isi exprima dorinta de a avea un indrumator, indiferent daca acestea provin de la Todd Stevenson, Jenny Bluth sau Lamar McPersonofcolorston. Dupa ce au trimis emailuri la mai mult de 6.500 de profesori din cele mai bune 250 de universitati din tara, au descoperit ca numele care sunau feminine sau ca al unei minoritiati aveau o sansa de 25% mai mica sa primeasca un raspund pozitiv, in comparatie cu numele care suna a barbat alb, gen, Channing Butterworth.

In afara de numele celor din email, mesajele erau complet identice. Toate prezentau niste variatii ale „Sunt un admirator al muncii dumneavoastra si doresc sa imi dau licenta in domeniul dumneavoastra. Ati avea zece minute pentru a ne intlani sa discutam?”

Unele dintre descoperiri, desi dezamagitoare, nu sunt total surprinzatoare. Cele mai mari disparitati au loc in cadrul universitatilor private si in domenii ca ingineria si stiintele, cel mai prost rezultat obtinandu-l profesorii de la facultatile de afaceri.

Cel mai surprinzator lucru a fost, insa, faptul ca rasa, sexul sau specializarea profesorului nu au contat – barbatul alb fictional a fost favorizat de toata lumea, fie ca aceasta decizie a fost facuta involuntar, de catre constient, ori voit, insa, sincer, ambele variante sunt dezamagitoare.

Articole create 245

Un comentariu la „Profesorii universitari favorizeaza barbatii albi asupra oricui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus