laptop ieftin

Principii in alegerea unui laptop

 Nu ne mai putem imagina o viata fara un calculator sau un laptop incat astazi, din ce in ce mai multi utilizatori au acest dispozitiv cu ei menit sa le faciliteze rezolvarea sarcinilor.

Internetul este cel mai usor de folosit, pentru ca are o capacitate buna de stocare a datelor, incat din ce in ce mai multi ajung sa gaseasca cele mai utile informatii pe acesta. Nu doar indivizii in parte utilizeaza internetul, ci si marile companii, unele tehnologice, se bucura de avantajul de a avea acces la cele mai noi informatii din diverse domenii, pentru ca internetul ne usureaza viata si ne da mai multa functionalitate.

Un laptop este mai util decat un desktop, pentru ca ofera unele avantaje, incepand de la portabilitate si pana la capacitatea de memorie si de folosinta, incat daca este sa compari si greutatea acestuia, fara indoiala ai realiza ca un laptop este mai eficient decat un calculator personal, pe care nu il poti lua cu tine in deplasare.

Factori de care tii cont in achizitia unui laptop

Inainte sa pasesti spre magazine sa iti cumperi un laptop, este ideal sa iei in considerare modul in care il vei intrebuinta. Un laptop ieftin si bun poate fi o solutie buna atunci cand esti in criza de bani si in necesitatea de a-ti rezolva sarcinile cat mai rapid, incat sunt diverse laptop-uri cu diverse caracteristici in functie de necesitatile pe care le ai pentru care poti opta.

Procesorul unui laptop este cel mai important element atunci cand te gandesti sa achizitionezi un laptop, pentru ca poti opta din varietatile acestuia, de la intel core la quad core. Daca mergi pe varianta procesorului de 32 biti sau de 64 atunci trebuie sa stii ca noua tehnologie de silicon permite mai multe utilizari ale laptopului de acasa, incat poti stoca mai multe informatii pe acesta.

Atunci cand este sa cumperi un laptop, trebuie sa te uiti si dupa capacitate de memorare, care iti va fi utila pentru aplicatiile pe care le vei instala ulterior. Pentru zonele industriale sau pentru afaceri, este ideal un latop care prevede memoria tip DDR3, intrucat cea de tip DDR2 este pentru utilizatorii de acasa.

Memoria cache este o alta caracteristica pe care trebuie sa o iei in evidenta atunci cand mergi sa iti cumperi un latop si fii sigur ca functia principala a acesteia este sa mareasca viteza cu care ruleaza procesorul, incat pentru o performanta mai buna, este important ca laptopul tau sa aiba suficient spatiu pentru memoria cache.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus