baterie

O baterie ultra rapida

In lumea guvernata de tehnologie cand depindem de acest segment si pentru orice situatie de viata aduce imbunatatiri si cand vine vorba de clasicile baterii exista si o varianta mai buna. Trebuie sa existe de vreme ce in contextul actual cele care deja exista sunt trecute.

O forma imbunatatita a bateriei inseamna scopul cercetatorilor din Singapore care incearca sa finalizeze un proiect important in acest sens. Ba chiar se anunta ca in urmatorii 2 ani vor exista se pare si pe piata; sunt baterii ultra moderne cu un sistem imbunatatit din toate punctele de vedere.

In primul rand se doreste ca durata de viata a acestora sa fie cu mult mai mare fata de ceea ce avem in prezent. Sa dam crezare la ceea ce se spune despre proiectul grandios al bateriilor moderne acestea vor avea o durata de viata de 20 de ani. Cat despre timpul de incarcare si la acest capitol exista se pare o nevoie. Trebuie scurtat astfel ca specialistii au gasit si o formula- in cateva minute are deja 70% incarcare; o masina va putea fi incarcata intr-uns fert de ora.

Cu ajutorul unui gel ce are la baza oxidul de titan incarcarea va fi mai rapida insa fara compromis la modul in care rezista bateria in sine. Deci sunt protejate si componentele sale. Acel gel, ce surprinzator se pare ca se gaseste intr-o mica cantitate si in cremele pentru protectie solara, este cheia in acest proiect.

Starnind curiozitatea fara doar si poate aceste baterii se pare ca nu sunt un mit, o simpla dorinta a unei vietii SF. Cercetatorii sunt pe punctul de a finaliza proiectul doar ca cert ca va mai dura pana cand acestea vor ajunge si pe piata de consum, disponibile pentru toata lumea. Ramane de vazut si ce pret se va impune pentru acestea.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus