pasare de noapte

Nedormitul noaptea poate duce la diabet

Daca esti pasare de noapte, nu e neaparat o alegere; la urma urmei, genetica ne influenteaza in multe aspecte, inclusiv acesta. Dar, din pacate, se pare ca iti poate afecta sanatatea – si talia. Potrivit unui nou studiu, pasarile de noapte risca mai mult sa dezvolte mai multe afectiuni de sanatate, inclusiv diabet, sustinand teoria cercetatorilor ca oamenii care petrec timpul treji noaptea risca mai mult ca persoanele matinale sa devina obezi

Mai important, aceste descoperiri au aratat ca diferentele dintre cele doua grupuri nu se refera doar la numarul de ore pe care il dorm, din moment ce riscul era acelasi pentru „pasarile de noapte” care dorm la fel de mult ca persoanele matinale.

Desi oamenii sunt, in general, diurni sau activi in timpul zilei, oamenii prezinta preferinte pentru cand dorm sau fac diferite activitati. Unii prefera sa mearga la somn tarziu si sa doarma in orele de dimineata, in timp ce alti prefera sa se trezeasca dimineata, cand isi incep si activitatile.

Pentru studiu au fost analizati 1.620 de adulti care au raspuns la intrebari despre ciclurile lor de somn si stilul de viata, precum activitatile fizice sau fumatul. Au fost luate si mostre de sange pentru a stabili sanatatea metabolismului, iar alte studii s-au facut pentru a masura procentajul de grasime si muschi din organism.

30% dintre participanti erau matinali, 6% nocturni si 64% undeva la mijloc. Desi cei nocturni erau mai tineri, rezultatele au aratat ca aveau si procente mai mari de grasime si nivele mai mari de grasime in sange, decat grupul matinal. Acestia pot sa sufere de o boala numita sarcopenia si de diabetul de tip 2.

Potrivit cercatatorilor, aceste diferente apar deoarece persoanele treze noapte dorm mai prost si pot sa participe la activitati mai putin sanatoase, ca mancatul seara sau fumat.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus