_sanatate

Mituri- le crezi sau nu?

Exista numeroase mituri despre starea de sanatate. Tindem sa le credem mai mult cand vine vorba de modul in care ne sperie ideea in sine ca ne agravam o situatie existenta.

Cu toate acestea multe din ideile ce se perpetueaza fara rost tin de partea de falsitate. Iata ce ar trebui sa stii:

  1. Carnea de curcan nu iti induce somn. Este o idee falsa de vreme ce orice tip de carne contine acea substanta care induce somnul, intr-o mai mica sau mai mare cantitate. Cand vine vorba de carnea de curcan aceasta este pe picior de egalitate cu cea de vita.
  2. Nu manca seara pentru ca te ingrasi. Exista doar un sambure de adevar din aceasta situatie si se refera la faptul ca seara  nu mai faci aceeasi miscare si pentru ca te pregatesti de somn ai mai multe sanse sa te ingrasi decat in mod normal. Asta implica si responsabilitate insa in prima faza tine doar de faptul ca nu ar trebui sa depasesti un numar de calorii.
  3. Durerile de spate te tin la pat. Nimic mai fals; nu trebuie sa te opresti din a face miscare fizica de vreme ce asta de fapt te va ajuta sa ameliorezi durerile. Chiar si dupa o operatie de cezariana se cere miscare pentru ca muschii sa fie lucrati si vindecarea sa fie mai buna si mai rapida.
  4. Pierdem cea mai mare parte a caldurii corpului prin zona capului? Se spune ca daca incepe sa iti fie frig de la cap intreg corpul va resimti acest lucru. De fapt nu se intampla asta caci la nivelul capului pierzi tot atat de multa caldura cat in orice alta zona.
  5. Guma de mestecat daca este inghitita se lipeste de stomac si se elimina in 7 ani. Un mit desigur, fals; o guma inghitita se elimina in aceeasi froma pentru ca stomacul nu o digera. Si nu va dura ani de zile sa se intample asta.
Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus