spala_dinti

Mituri- ce sa crezi sau nu despre ingrijirea dentitiei

Sa te speli pe dinti, sa ai grija de sanatatea orala face parte poate din cei 7 ani de acasa, reguli de baza pentru orice persoana. Ca sa nu mai spunem ca tine de respectul pe care ti-l porti exista insa si o serie de mituri ce unii tind sa le creada. Asta se prea poate sa te induca in eroare.

  1. Mitul spalatul pe dinti mai rar. Nu exista asa ceva deci fals. Periuta se foloseste numai de o singura persoana, se schimba nu mai tarziu de 3 luni de la folosire. Si spalatul trebuie sa fie pasul imediat dupa orice masa. Asta daca iti doresti sa ai sanatate orala.
  2. Cu cat mai dur speli dintii cu atat mai bine. De fapt cu cat crezi mai mult acest mit cu atat mai mult gresesti. Presiunea si forta cu care vei face acest lucru nu te ajuta cu nimic. Asta pentru ca se prea poate sa afectezi gingiile, sa sangerezi si de fapt bacteriile sa nu le indepartezi- pana la urma scopul acesta este. Asadar, invata miscarile circulare de care ai nevoie si nu te baza pe forta.
  3. Daca mananci fructe este la fel de eficient ca si cand te-ai spala pe dinti. Mai ales seara, sa faci asta este gresit. Se spune ca un mar este eficient si pentru sanatatea orala insa acesta nu trebuie sa inlocuiasca de fapt periajul. Asa ca indiferent despre ce fruct este vorba nu are cum sa iti asigure un inlocuitor de periaj. In plus, zaharul din fructe aduna bacterii si le favorizeaza atasarea lor de dinti.
  4. Albirea dintilor ii face mai sensibili. Stii cum se spune, inca din momentul in care ai intervenit cu tratamente medicale nimic nu mai este ca la inceput. Si in orice caz, cand medicul se ocupa de albire la cabinet iti va spune cat de des poti sa faci asta si care este metoda sanatoasa pentru tine. Ori gradul de sensibilitate al dintilor il poti avea sau dobandi cu sau fara faza de albire.
Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus