Miscarile corporale sunt tradate de…

Te intalnesti la un interviu cu cel ce ar putea sa iti fie la un moment dat posibil angajator. Si pentru ca ti se pare un personaj impunator incepi sa ai emotii. Acesta este inceputul unui lung sir de efecte ce ar putea sa iti strice imaginea si sa lasi impresia unui om total nepotrivit pentru acel post.

Fie din ideea de a fi mai interesant cand gesticulezi fie pentru ca pur si simplu nu iti dai seama se pare ca limbajul corporal este cel care te tradeaza. Iata cateva interpretari ale unei situatii de asa natura:

  1. Nu te lasa pe spatar. Asta va denota cand nu iti pasa, ca esti prea relaxat si mai cu seama lenes si nu se cade mai ales intr-un mediu formal. Si nici sa te apleci cat mai mult in fata nu ajuta caci asta va denota ca esti agresiv.
  2. Sa nu ai contact vizual ar putea insemna ca minti si te gandesti sa inventezi cine stie ce raspuns. Si mai mult decat atat se pare ca a mentine contactul vizual pentru mai mult timp denota despre tine incredere; in schimb cazul opus te va arata slab.
  3. Uita de telefon in timpul unei conversatii. Sunt situatii cand ar putea fi vorba despre un apel insa il vei inchide. Daca vei butona telefonul e ca si cand ai ignora ce se intampla in jurul tau si cand te uiti insistent la ceas denoti ca iti doresti evadare din mediul in care te afli. Asta este evident pana la urma.
  4. Pozitia mainilor conteaza si ea in masura in care ai putea denota ca esti fie agresiv si asta se intampla cand tii mainile in buzunar, fie prea relaxat cand le tii la spate sau chiar introvertit.

Si nu in cele din urma sa nu uitam ca un chip fara zambet este unul fad. Trebuie sa te faci placut pana la urma insa pentru ca nu tine de o piesa de teatru pe care o joci trebuie sa iti gasesti stilul natural din asta.

Articole create 245

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus