Mici trucuri care atrag atentia asupra CV-ului tau!

CV-ul este cel mai important in momentul in care ne cautam un loc de munca. Sunt multi cei care mint in CV. Fie ca este vorba de aptitudini fie ca este vorba de o lipsa de atentie la detalii cert este ca nu te cheama nimeni la interviu si pentru faptul ca nu stii sa iti vinzi imaginea. Nu mai punem la socoteala norocul ci faptul ca trebuie sa iesi in evidenta si nu prin a minti. Iata cateva metode pentru a te asigura ca CV-ul tau nu este uitat si cel putin trecut prin aria vizuala a angajatorului.

  1. Segmenteaza CV-ul. Mai cu seama conteaza sa folosesti un paragraf de inceput pentru fiecare parte. Trebuie sa te axezi pe cuvinte cheie si sa pui punctul pe „i”. Pentru ca CV-urile trec printr-un soft ce va selecta doar cele relevante si ai nevoie sa te inscrii in lista celor chemati la interviu. Asta pentru ca urmand un curs haotic soft-ul nu va identifica acele cuvinte cheie si va exclude sansa ta. 
  2. Clasicul nu da gres. De multe ori se intalneste dorinta de a iesi in evidenta prin culori sau stiluri ale textului. Insa adevarul este ca unele soft-uri nu pot citi astfel de stiluri. Opteaza pentru clasic sau Helvetica. Fara cuvinte subliniate, tabele sau italic font.
  3. Nu numai Cv-ul este important. Multi cred ca pot scapa de o oarecare socializare profesionala prin intermediul unor programe care selecteaza candidatii. Insa si prezenta ta conteaza, cum ajungi sa impresionezi si cata incredere inspiri. Daca la asta se adauga si partea de recomandari ai un punct in plus.

Adevarul este ca in lumea tehnologiilor avansate este de la sine inteles ca angajatorii sa incerce sa limiteze numarul de CV-uri. O modalitate de a usura munca in selectia de candidati insa care in multe dintre cazuri ar putea sa excluda si CV-uri bune. Necesita insa o intelegere a modului in care functioneaza astfel de programe pentru a fi pregatit sa „actionezi”.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus