Mici greseli in alimentatie

Fiecare alegere a ta te defineste si cum esti propriul stapan pe sanatate nu ai de ce sa blamezi pe altcineva cand lucrurile nu merg bine. Dar, paradoxal, in incercarea ta de a te mentine cu un ritm sanatos faci mici greseli insa care sa conteze mai mult decat crezi.

Ce faci gresit

De la ora la care mananci si pana la ceea ce consumi in fiecare zi sunt lucruri pe care le faci gresit, voit sau nu. Si nu va fi mult timp pana cand astfel de greseli se vor transforma in obisnuinta. Iata cateva cazuri „clasice”:

  • Nu mananci zahar insa consumi produse cu continut mare de zahar. Cum vine asta. De la ketchup si pana la paste, de la sosurile de paste si pana la lactatele degresate consumi produse ce rand pe rand au un aport de zahar si se aduna pe parcursul unei zile. Tocmai de aceea este mai bine sa te bazezi pe retete facute in casa, pentru a avea control asupra ingredientelor.
  • Orele de masa sunt necesare de respectat ca si cele de somn de altfel. Cand asta nu se intampla nu este de mirare ca incepi sa acuzi dureri de stomac, de bila si asa mai departe. Tine cont de faptul ca stomacul trebuie sa aiba si el timp de digestie si nevoie de pauza pe timp de noapte deci nu te culca cu burta goala insa nici plina.
  • Timpul mesei. Se crede ca atunci cand luam masa cu cei dragi mancarea este mai gustoasa la propriu. De asemenea graba strica treaba astfel ca daca nu vei mesteca mancarea asa cum trebuie iti vei incarca stomacul si il vei supune unui proces greoi de digestie.
  • Mancarea sanatoasa doar aparent. O salata, oricat de light ti se pare, daca ii adaugi bacon, dressing si toate nebuniile nu va mai fi acea mancare slaba calorica.
Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus