Metode simple pentru curatenie

Nevoia de curatenie, de igiena, este cea care impune o sesiune speciala la un interval de timp. Iti stabilesti o zi anume pentru a curata si rearanja tot ceea ce este in casa. Ai crede ca este mai simplu ca oricand, avand in vedere ca in ultimii ani au aparut tot felul de gadget-uri, de solutii si asa mai departe, unelte care sa iti faca viata mai usoara.

Modul eficient in care poti sa faci ca lucrurile sa mearga mai bine tine in principiu de nevoia de a pastra, de a mentine curatenia facuta. Asadar, pe masura ce minimalizam nevoia de ordine exista o crestere de confort si de ce nu chiar si o nevoie mai scazuta din punct de vedere al programului de curatenie. Iata cateva sfaturi:

  • Aspiratorul ideal este de fapt cel pe baza de apa, fara sac. In felul acesta poti aspira mai bine praful si murdaria, permitand ca acestea sa se retina mai bine in apa decat in sacul de material. Ai grija sa fie dotat cu un furtun aspiratie foarte bun si treaba e ca si gata cu un asa ajutor de nadejde.
  • Foloseste un mop corespunzator, din microfibra. Nu te lasa pacalit de orice tip de material, in masura in care iti va lua mai mult timp curatarea podelelor. Unele lasa urme inestetice, altele au nevoie de multa clatire, imrastie scame asa ca selecteaza  calitativ tipul de mop.
  • Daca detii covoare acestea au nevoie de mai mult decat de aspirare. In masura in care se poate covoarele au nevoie de scuturare, de spalare de asemenea. Prefera sa imbunatatesti calitatea acestora, sa achizitionezi covoare care rezista ca urmare a curatarii frecvente. Nu in ultimul rand conteaza si ca acestea sa fie periate pentru a li se schimba si neutraliza mirosul de praf cel mai adesea.
  • Cum curateni petele? Se intampla sa murdaresti cu tot felul de produse asa ca tine cont de solutii pe masura. Uleiul de corp sau in general orice tip de ulei se neutralizeaza cu pudra de talc. Bicarbonatul este util in cazul petelor de vin, in timp ce gheata iti dezlipeste guma de pe suprafete.
  • Foloseste detergenti mai putin agresivi. In acest sens te-ai putea baza chiar si pe cei naturali, cu extracte de asa natura, de la lamaie la bicarbonat. Ai toate motivele sa faci asta: pe langa faptul ca trebuie sa te protejezi de tot ceea ce este chimic, nu iti vei dori nici sa iti afectezi mainile, sa iti declansezi cine stie ce alergie si asa mai departe. Din grija pentru tine in mod direct si mai apoi din grija pentru rezistenta unor bacterii, ca urmare a adaptarii la folosirea unor detergenti duri in mod frecvent, ai toate motivele sa mergi pe varianta de detergent natural.

Exista numeroase optiuni prin care poti face curatenia din casa mai rapida si eficienta. Ai totusi nevoie de un plan si de constientizarea faptului ca este usor sa strici, sa faci dezordine si mai greu sa refaci asta.

Articole create 251

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus