magazin

Metode prin care esti influentat de comercianti

Daca nu ar exista o influenta din partea comerciantilor puterea de vanzare nu ar mai fi aceeasi. Asa ca prin subtile metode acestia isi atrag clientii sa isi doreasca mai mult si mai mult anumite produse.

Stimuli pentru cumparatori

Primul lucru pe care il vezi este legat de aspectul estetic. In timp ce unele magazine plaseaza la intrare produse banale altele se axeaza pe vinuri si dulciuri frumos impachetate. Asta pentru ca este extrem de importanta partea de viziune, ca o prima impresie. Asadar, se tine cont de produse de top in primul rand.

Un alt aspect important este legat de muzica din supermarket. Asta pentru ca este mai placut sa colinzi randurile din magazine in timp ce asculti muzica preferata. De regula fiecare magazin alege sa puna muzica care se potriveste cu profilul si stilul lor. Spre exemplu un magazin de haine pentru tinere va avea o muzica ritmata si comerciala, mai degraba decat melodiile de relaxare.

De asemenea, ti se induce efectiv starea de foame. Fie ca este vorba de standul de patiserie, de cel de covrigi sau produse de macelarie se mizeaza pe rafturi cat mai aproape de clienti asa ca vitrinele cu geamuri mari sunt de regula o prima optiune. Stiai ca atunci cand iti este foame ai tendinta de a cumpara orice?

In plus, tine de partea de vitrine de care parca te impiedici. Spre exemplu cand mergi spre casa de marcat cu gandul ca nu mai ai ce cumpara te vei „lovi” instant de acele rafturi cu mici bunatati. Te vei gandi ca nu vei cumpara prea mult si totusi putin cate putin se aduna.

Nu in ultimul rand poti observa de la caz la caz ca sunt magazine care nici nu dispun de cosuri mici, din ideea ca ai tendinta sa umpli cosul de cumparaturi; cu cat mai mare cu atat mai bine.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus