risc meserii

Meserii si boli

Munca este bratara de aur spune o vorba din batrani. Din munca nu moare nimeni insa de boli se poate imbogati sigur. Si studiile confirma ca job-ul ar putea fi sursa ta pentru diverse probleme de sanatate.

Prima problema legata poate de orice job este cea a stresului. Pare imposibil sa nu fii stresat si de la stari de acest gen pana la frustrari si depresii adancite nu este decat un singur pas. Stresul iti poate schimba tot ritmul organismului, de la digestie si pana la modul in care te alimentezi si te odihnesti.

Insa in lista celor care au studiat aceasta tematica se numara meserii cu risc major pentru anumite boli. Iata despre ce este vorba:

  1. Fermierii sunt cu sanse mai mari de a face cancer de diverse forme. Au parte de un trai mai bun pentru ca traiesc acolo unde poluarea nu este la cote atat de mari precum in zonele urbane. Insa pentru ca se expun diverselor substante, pesticide cu care isi lucreaza pamanturile pot dezvolta se pare forme cancerigene.
  2. Cei care lucreaza in domeniul constructiilor au si ei parte de numeroase riscuri. Nici nu mai pui la socoteala riscul de a munci la inaltime si cu unelte ce ar putea sa le fie fatale. Tine si de faptul ca se expun la azbest, ce in timp poate dezvolta forme de boli pulmonare.
  3. Pompierii au si ei o meserie riscanta. Asta se stie insa nu este vorba numai de riscul in sine de foc. Fumul pe care il inhaleaza in atat de multe ori, chiar si in cantitati mici face ca in timp sa existe un risc tot mai mare cu privire la buna functionare a inimii. Mai exact, acestia au de 7 ori risc mai mare de a ajunge intr-o astfel de etapa.
Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus