curatenie casa

Lucruri din jurul tau care necesita mai multa atentie la igiena

Chiar daca nu iti dai seama traim intr-o lume plina de particule de praf, microbi si virusi ce se pot instala in organism si provoca o sumedenie de daune. Desigur, sistemul imunitar este menit sa intervina din acest punct de vedere insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa speli mai intens anumite zone si suprafete.

Spre exemplu nu te avanti sa speli masina de spalat vase. Surprinzator sau nu tine de un loc in care se aduna mai multa mizerie decat ai fi crezut. Sa ne imaginam ca aici iti speli vasele de orice fel, ca resturile de mancare se aduna si per total desi paradoxal se doreste a fi locul in care iti cureti vasele este totusi si un loc plin de microbi.

Pe aceeasi lungime de unda este si masina de spalat rufe. Aceasta nu poate fi considerata 100% curata doar pentru ca iti spala hainele. Asa ca, din cand in cand, ar fi bine ca aceasta sa se curete prin dezinfectare, folosind produse special destinate acestei misiuni. Poate fi vorba chiar si de clasicul otet adaugat in cuva, cu un program scurt de spalare insa fara haine.

Intrerupatoarele si clantele sunt si ele in egala masura cele de care ne atingem in fiecare zi si destul de des. Numeroase persoane le ating zilnic si se intelege de ce devin un loc plin de micorbi pe care sa le dezinfectezi. Asa ca tine cont de asta si dezinfecteaza aceste locuri, chiar daca este vorba numai de spirt medicinal.

Pernele si o saltea sunt si ele cu un necesar in ceea ce priveste nevoia de a mentine curatenia la un nivel satisfacator. Poate ca nu iti dai seama insa ceea ce trece de 2 ani de folosire devine deja cu un mai mare risc de a fi plin de acarieni si de a nu avea acea 100% prospetime. Pernele se pot spala, in timp ce saltele se pot schimba sau cel putin dezinfecta local.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus