halloween

Lectii de Halloween

Sarbatoarea plina de sperieturi, cea mai distractiva din punctul unor de vedere, Halloween-ul, este cel care aduce si o nota educativa pentru cei mici. Daca unii se distreaza pe seama a ceea ce in mod traditional aceasta sarbatoare inseamna altii au parte de o lectie.

Pentru cei mici aceasta sarbatoare ar putea insemna:

  1. Lectia bunelor maniere. Desi traditional vorbind cei mici nu bat la usa sa spuna buna seara acel trick or treat se urmeaza de multumesc si cuvinte cheie ce tin de bunele maniere. Si cu cat anii sai de experienta in aceasta sarbatoare cresc cu atat mai mult au de castigat prin experienta in sine.
  2. Lectia de individualitate. Este si ea parte din acest proces mai ales pentru ca fiecare copil in parte isi doreste sa arate cat mai scary. Dar a copia pe cineva nu face bine deloc la acel self esteem cum spun americanii asa ca implicati in acest proces invata ca trebuie sa ramana ei, sa isi creeze o individualitate.
  3. Se dezvolta creativ. Ca orice alt joc din viata lor si aceasta sarbatoare aduce se pare si un plus de dinamism in a se stimula sa fie mai creativi. Costumul este de la an al an piesa principala in aceasta poveste.
  4. Lectia increderii de sine. Intr-o oarecare masura aceasta sarbatoare este practic ceea ce te provoaca sa ai incredere in tine prin simplul fapt ca nu trebuie sa iti fie frica de intuneric si de ceea ce te incojoara- dat fiind ca in jurul tau sau tot atat de multe fete infricosatoare.

Este adevarat ca pe masura ce aduce o lectie a educatiei exista si o parte mai putin placuta cand cei mici pot ramane cu traume. Adoptata insa in stil mare si de la mici varste cel putin in comunitatea celor de la care a pornit totul Halloween-ul este acea sarbatoare care aduce un plus de sperietura- insa aceasta ii este menirea pana la urma.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus