Jocurile te influenteaza negativ

gta_v_wallpaper_2_by_juniorbunny-d6ao7kjTehnologia a avansat drastic in ultimii ani, iar copiii nu mai ies cu bicicleta sa se plimbe, nu se mai duc sa se joace in parc si nu mai fac sporturi precum Fotbal, Baschet sau Handbal, acum au calculatoare, console, tablete si telefoane ultra performante pe care se pot juca.

Jocurile de la inceput aveau o grafica in care nu se intelegeau prea multe, iar copilul se juca distrat si bine dispus. In cele din urma tehnologia avansat si mai mult, iar jocurile par sa fie tot mai desprinse din realitate. Acum in unele jocuri, pana si gesturile fetei sunt imitate la fel ca in realitate, sa nu mai zic de sange si modul in care se produce un cutremur sau creste o floare. Totul este apropiat realitatii si poate fi imitat.

Cercetarile facute pe jocurile video, mai ales pe Shootere First Person sunt mult mai rare de vreme ce nu sunt aparute de atata timp ca televizorul, facandu-se studii pe termene mai lungi. O analiza recenta din 2010 a 12 ani de studii a gasit o legatura intre timpul petrecut in jocurile sangeroase si agresive si comportamentul agresiv din viata de mai tarziu. Un studiu de la un jurnal de adolescenti arata ca jocurile pot duce copiii la agresivitate mult mai usor ca televizorul.

Insa alte studii arata ca unele jocuri video pot fi benefice pentru copiii, invatandu-i sa persiste, sa nu se lase batuti, sa se gandeasca la mai multe posibilitati decat ar face-o deobicei, sa rezolve probleme, sa treaca peste frustrari si sa scape de nervi, iar de multe ori copiii ce joaca jocuri sportive, au mers s-o faca si in viata reala.

In concluzie pentru a nu creea probleme, trebuie respectate restrictiile de varsta ce apar pe carcasa jocurilor, iar copii trebuie supravegheati pentru a nu intra in jocuri neadecvate lor.

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus