sport

Invitatie la sport

Si porcul spune ca nu mai mananca pentru ca se ingrasa. Insa in realitate asta nu se intampla. Asa spui si tu de fiecare data insa schimbarile par greu de digerat. Poate ca pornirea in acest sens este mai dificila insa cand vine vorba de sport nu ar trebui sa refuzi o astfel de invitatie caci iti aduce numeroase beneficii.

Pentru ca implica efort fizic lenea te opreste din acest drum. Pana la un moment dat insa, cand descoperi ca pe toate planurile ai numai de castigat. Asadar, stiai despre sport ca:

  1. Iti stimuleaza organismul si te mentine mai sanatos si imun la boli? E ca si cand te-ai cali putin cate putin cu frigul. Asa ca oamenii activi isi stimuleaza imunitatea, printre altele.
  2. Mentine o greutate echilibrata? In egala masura cu a fi tonifiat, cu muschi bine lucrati sportul te ajuta sa te mentii si sa eviti atat un aspect fizic mai putin atractiv cat si eventuale probleme de sanatate.
  3. Stimulezi mintea? Cand corpul tau are o stare de bine este cert ca ceea ce simti din interior se vede si la exterior. Asadar, vei fi mai activ, mai concentrat si vei lucra cu mai mult spor cand esti un practicant de sport, de orice fel ar fi el.
  4. Imbunatateste ritmul pe care il ai si te scapa de dureri? Adesea cand stai in acelasi loc si nu faci miscare iti incetinesti ritmul organismului chiar si pana la punctul de a nu mai fi sanatos, cand fluxul de oxigen si de sange nu ajunge corespunzator la toate organele. Cand practici un sport insa toate aceste probleme se remediaza insa.
  5. Iti castigi pofta de viata si doza de energie. Este adevarat ca fara sa tii cont de starea pe care o ai pui totul pe seama unei zile proaste. De fapt endorfinele au nevoie de stimulare si prin sport poti sa faci asta.
Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus