tehnologie si societate

Inalta tehnologie si dezvoltarea umana

 

Unele premise de baza sunt in mod normal sustinute de aria de functionalitate colectiva a poporului si implicit de masura in care dezvoltarea tehnologica actioneaza asupra comportamentului uman. Dezvoltarea este de obicei superioara si implicit este un bun necesar mai ales pentru acele categorii de persoane care sunt adepte ale unei vieti simple si usoare, cu echipamente menite sa usureze fiecare activitate pe care o intreprinde.

Nivelul nostru de avansare este a doua alegere pentru care tehnologia este privita cu ochi buni de catre societate, mai ales ca unele tehnologii par sa promoveze educatia, pacea si implicit procesul tehnologic. De cele mai multe ori, procesul tehnologic este impins in directia in care se stabileste pentru o societate o amenintare la adresa suveranitatii respective, care par sa promoveze o tehnologie de razboi.

In domeniul civilizatiei acest mod de a dezvolta societatea nu este demn de lauda, nici de justificare din punct de vedere moral. Din moment ce nu este justificata din punct de vedere moral, tehnologia este un mediu iresponsabil social. O invadare a spatiului personal de catre tehnologie inseamna implicit si relationarea ca mintea umana nu este pregatita pentru a face fata noilor tehnologii si implicit se va simti invadata de tot ceea ce se intampla in jurul sau.

Ceea ce trebuie sa stim este ca civilizatia si tehnologia nu sunt termeni conjugali, incat civilizatia sa puna o amprenta pe tehnologie si invers, in limita in care tehnologia nu poate ghida viata oamenilor, ci invers.

Civilizatia nu este doar o chestiune de stiinta sau de tehnologie pentru ca minunea cladirilor inalte, a nivelului de conectare sociala si implicit relationarea sociala poate genera un comportament pe care oamenii il pot adopta in crearea structurilor fizice, ale problemelor de stiinta si implicit de tehnologie. Mai presus de toate, modelul comportamental ar putea spune multe despre perceptiile si intelegerea oamenilor cu privire la alte persoane.

 

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus