caldura in casa

In lipsa aerului conditionat

Nu in toate cazurile putem sa ne bazam pe aerul conditionat. Fie pentru ca din punct de vedere medical nu ne permite starea sa locuim intr-un mediu ventilat de aer conditionat, fie pentru ca pur si simplu nu ne permitem aceasta investitie cert este ca trebuie sa faci fata caldurii oricum ar fi.

In lipsa aparatului de aer conditionat modul in care faci fata caldurii inseamna:

  1. Sa nu tii geamurile deschise. Si asta mai ales pe timp de zi cand cea mai mare caldura va patrunde in incaperile tale. Asa ca se recomanda ca geamurile sa fie inchise ziua si deschise seara pentru a aerisi cum se cuvine si nu in cele din  urma pentru ca aerul rece sa fie pastrat in interior in defavoarea caldurii.
  2. Evita sa gatesti pentru ca vei face si mai mare caldura in interior decat deja este. Chiar daca bucataria se ventileaza aburii sunt cei care incalzesc spatiul.
  3. Si exteriorul este cel care conteaza. De preferat ca acoperisul sa fie de o nuanta deschisa pentru a nu atrage si a nu absorbi caldura soarelui, in timp ce exteriorul se doreste a fi izolat termic. Astfel caldura se pastreaza mai bine pe timp de iarna si racoarea pe timp de vara.
  4. Opteaza pentru ca spatiul verde de care dispui sa fie unul bogat in vita de vie si copaci pentru ca ai nevoie de umbra.
  5. Acopera geamurile, din nou ca o masura de a evita ca lumina soarelui si implicit caldura sa fie absorbita. De preferat ca draperiile tale sa nu fie de o culoare inchisa.

In orice caz, nu numai pentru ca ne creste tensiunea si intervine un disconfort insa si pentru ca este surparatoare si ofera acea senzatie de lipsa de energie si lesin avem nevoie sa stam departe de caldura excesiva si cand suntem la interior.

 

 

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus