imprimante

Imprimantele cu jet de cerneala

Tehnologia a avansat si in ceea ce priveste listarea, xeroxierea si fotocopierea documentelor si a fotografiilor, incat am ajuns sa spunem ca imprimantele cu ink jet sunt clee mai bune pentru orice domeniu de activitate.

Avantaje imprimante ink jet

Spre deosebire de imprimantele cu laser, imprimantele cu jet de cerneala sunt ideale pentru imprimarea fotografiilor de inalta calitate. Pentru aceste imprimante nu exista restrictii de imprimare care sa tina de tipul de hartie utilizat. Ele pot gazdui, de asemenea, un spectru larg de dimensiuni de documente, comparativ cu omologii lor, ceea ce le fac sa fie investitii ieftine, versatile pentru manipularea unei game mari de locuri de munca in care se necesita imprimarea zilnica.

Dezavantaje: imprimantele cu jet de cerneala au o calitate scazuta a gradului de imprimare, pentru ca cerneala curge pe hartie, reusind sa distorsioneze textul, implicit imaginile si fotografiile.

Cheltuielile pe cartuse pot fi mari pentru locurile de munca in care se necesita un volum mare de imprimare, iar curatarea imprimantelor cu jet de cerneala poate fi destul de deranjant, mai ales pentru ca se pierde cerneala, pentru ca se murdaresc diversele echipamente de curatare.

Comparativ: imprimante laser sau ink jet

Imprimantele laser sunt substantial mai rapide in imprimarea paginilor, motivul fiind diferenta de tehnologie care conduce catre cele doua echipamente. Pe o imprimata laser nu conteaza daca textul este o imagine sau un text, pentru ca viteza de imprimare ramana la fel in ambele cazuri.

Deosebire face ca imprimanta cu jet de cerneala trebuie sa pulverizeze cerneala pentru fiecare pixel al imaginii, ceea ce face ca viteza de imprimare sa fie incetinita.

Cand vine vorba de imprimare paginilor alb-negru, cu multe detalii complexe ale textului si ale fondurilor, imprimantele cu laser fac cea mai buna treaba. In timp ce opiniile pentru imprimanta cu laser, atunci cand vine vorba de detalii si de textura de imprimare tip alb-negru, se realizeaza cel mai bine cu o imprimanta cu jet de cerneala, cu toate ca viteza nu este punctul sau forte.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus