Iata de ce iti place sa consumi inghetata

In timpul verii inghetata este nu numai un desert insa si o modalitate de a te racori. Cu toate acestea iti limitezi consumul din frica de a nu raci si a te trezi cu rosu in gat care, suparator destul de mult, iti aduce complicatii. Insa inghetata iti aduce beneficii pe care nu le stii inca. Descopera mai multe despre preferata copiilor si nu numai:

  • Inghetata, cel putin cea realizata dupa reteta naturala cu lapte, contine vitamine. De la primele litere de abecedar A, B, C, D si pana la K inghetata contine vitamine necesare si benefice pentru organism. Adauga si calciul insa si fosforul datorate laptelui si ai deja reteta unui desert de care sa te bucuri la nesfarsit.
  • Stimuleaza creierul insa aduce si un nivel optim de energie. Pe langa faptul ca laptele aduce in compozitia sa o substanta ce actioneaza ca un stimul pentru relaxare tine cont si de faptul ca se reduce stresul si in schimb se obtine o stare de bine prin eliberarea hormonilor specifici fericirii. Te energizezi datorita carbohidratilor, a proteinelor si nu in cele din urma a gustului desavarsit.
  • Contrar a ceea ce se crede ca inghetata este cea care iti provoaca raceli aceasta de fapt se topeste in gura, prin transfer de temperatura ajunge sa fie optima la momentul inghitirii si cand parcurge deja esofagul este fara doar si poate numai buna pentru organism deci nu are de ce sa iti faca rau. In schimb gheata este cea care se topeste mai greu si fiind atat de rece iti provoaca rosu in gat.

Tocmai laptele din calciu te tine si departe de boli si aduce numeroase beneficii. Daca dorinta ta este aceea de a savura in voie inghetata ai toate motivele sa faci asta atat timp cat verifici compozitia acesteia.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus