parinti moderni

Griji ale parintilor moderni

Parintii moderni au griji aparte sau mai bine spus au extra griji. Si asa si ar trebui sa fie de vreme ce tinerii din generatiile ce vin sunt pasionati de tehnologie cu tot ceea ce inseamna ea.

Din sirul de aspecte ce preocupa orice parinte din era actuala se numara:

  1. Staul la calculator sau in orice caz in fata monitoarelor. Aceasta experienta pasiva este ceea ce caracterizeaza la un moment dat pe parcursul unei zile orice copil. Partea proasta este ca asa ajung la un obicei care nu face bine deloc. Expunerea la aceasta se refera atat la afectarea ochilor cat si per general la afectarea intregului organism cand acesta nu este pus deloc „in miscare”.
  2. Agresivitatea ce vine din jocurile pe calculator. Din nou o obisnuinta a vremurilor moderne se refera la modul in care tinerii isi petrec timpul liber. Ajung pasionati de jocuri si asta nu ar fi o problema daca nu ar implica o exagerare a modului in care se doreste si castigul. De multe ori s-a raportat ca jocurile nu sunt potrivite pentru mintile ce abia se modeleaza.
  3. Viata online. Din aceeasi serie de aspecte ce definesc societatea moderna se numara si viata online, logarea pe diverse conturi de socializare. Ajung sa isi petreaca mare parte din timp aici si uneori chiar si noptile se petrec altfel. Fara un control asupra ceea ce inseamna acest mod de libertatea se poate ajunge foarte usor la dependenta.
  4. Prietenia cu strainii. Este o chestiune relativ noua de vreme ce alte generatii au trait cu ideea ca nu cu strainii ar trebui sa intre in vorba. Una peste alta mai nou acest aspect este deja banal si trecut.

Insa nu in cele din urma se noteaza ca din acelasi sir face parte si lipsa de lectura, o activitate tot mai adesea inlocuita de alte si alte activitati.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus