Greseli de zi cu zi

Este in natura noastra sa gresim. Spunem asta in fiecare zi ca o forma de a ne proteja de ceea ce nu iese asa cum ne doream sau ca un scut efectiv, scuza perfecta. Insa sunt si lucruri care te afecteaza din punct de vedere al sanatatii. Iata ce greseli faci de zi cu zi:

  1. Uiti sa respiri. Desi pare paradoxal asta este total adevarat. Uiti ca in momentul in care spre exemplu o stare de tensiune maxima cea mai buna solutie de moment este sa respiri corect. In momente de acest gen fluxul de oxigen ce patrunde in plamanii tai ar trebui sa fie unul mai mare pentru efectul de relaxare. Asa ca respira profund si tine ritmul, concentrandu-te pe acest lucru. Banal, dar necesar.
  2. Uiti sa zambesti. Un truc care ar putea sa te scoata de fiecare data dintr-o stare proasta. Ia exemplul unui copil- acesta rade uneori chiar si fara un motiv. Asa ca ce te va costa sa mai zambesti din cand in cand?
  3. Uiti sa stai intr-o pozitie corecta. Mai ales cand lucrezi la calculator pozitia gresita la nivel de coloana este cea care iti poate da dureri in intreg corpul. Asa ca pastreaza distanta corecta fata de calculator, stai drept si dincolo de a sta picior peste picior stai cu ele oblice pentru a permite fluxului de oxigen si de sange sa circule mai bine.
  4. Uiti sa iti respecti programul de somn. Asta inseamna sa tii cont de cel putin o ora inainte de 12 noaptea. Asta te va ajuta sa eviti ce inseamna pierderea unui somn adanc. Desigur, la asta se adauga si ceea ce tine de orele in sine de somn.
  5. Nu bei suficienta apa. Si asta este o problema care se reflecta la fiecare persoana in parte. Un consum redus de apa inseamna o dificultate pentru organism in a transporta corect fluxul de lichide, sange, nutrienti si asa mai departe.
Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus