Experiment ciudat- sa fii platit sa stai

Lucrurile cu NASA sunt mai mult decat serioase si asa se face ca nicio miscare nu se face fara o baza. Pentru a se testa care sunt efectele spatiului fata de sanatate NASA face un experiment ciudat, desi aparent este un job ideal.

Un american trebuie sa stea in pat timp de 70 de zile pentru ca efectele sunt similare cu mediul din spatiu. In tot acest rastimp se observa care sunt modificarile la nivel muscular si osos. Suna bine sa fii platit pentru a face nimic pana la urma caci corpul uman este cel studiat. Insa la o a doua privire este totusi un cosmar.

Subiectul uman nu are voie sa faca nimic. Asta inseamna sa stea numai in pat, sa nu vada nici macar lumina zilei. Nici cand vine vorba de nevoile fiziologice nu se permite ca subiectul sa se ridice din pat. Din fericire nu se testeaza psihic asa ca personajul are voie sa priveasca la televizor. Cel putin divertismentul din acest punct de vedere este de partea sa.

Cu cat este platit pentru aceste sacrificii? In jur de 18 mii de dolari pentru cele 70 de zile de chin. Daca se merita sau nu ramane de vazut insa cel putin din punct de vedere al studiului se colecteaza date privind modul in care se poate desfasura activitatea in spatiu. Cat despre cel care si-a dat acordul pentru asta va ramane cu ceva bani in cont insa cu siguranta ca si pofta de viata va fi mai mare.

Imposibilitatea de a avea intimitate, de a fi tu si de a avea libertati costa poate mai mult decat timpul liber dedicat  unui experiment. Insa un pas mic pentru o mare descoperire merita pana la urma, in ciuda starilor de depresie si de anxietate ce sunt destul de comune.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus