fobia de frumusete

Exista fobia de femei?

Toata lumea este speriata de ceva anume sau de unele aspecte ce tin de interior sau de exterior, astfel incat unele temeri sunt bine intemeiate pentru ce se intampla in timp si in spatiu, incat in cele din urma aceste frici dispar. Unele dintre aceste comportamente provoaca anxietate, in punctul in care impiedica viata de zi cu zi a unei persoane. Astfel de temeri sunt irationale si psihologice si poarta denumirea de fobii.

O astfel de fobie sociala, care afecteaza barbatii, este si Venusofobia, recunoscuca ca frica de frumusetea feminina. O multime de barbati precum si unele femei sunt intimidate de femeile mult mai frumoase din varii motive, incat aceasta fobie are teama de a afecta comportamentul social, personal si profesional al indivizilor.

Posibile cauze

Cei mai multi psihologi cred, ca fobiile apar adesea in urma unor evenimente traumatice, cu care o persoana s-a confruntat la o varsta frageda: abuz sexual, verbal, intimitate, respingere, cauze care pot contribuit la accelerarea acestor fobii sociale.

Complexul de inferioritate, timiditate, frica de respingere, nesiguranta, stima de sine scazuta, probleme de încredere, alimentatia si mai multa frica. Persoanele care sufera de fobia femeilor frumoase se tem in general de a fi jenate, umilite sau de a fi criticate in situatii si medii sociale. Astfel de fobii sociale sunt profunde si scot la suprafata unele temeri ascunse pentru femeile frumoase.

Simptome si efecte

Cei mai multi care se confrunta cu aceasta fobie sufera de atacuri de anxietate in preajma femeilor frumoase, de insuficienta respiratorie, de respiratie rapida, frica de a pierde controlul situatiei, greata, transpiratie excesiva, precum si de incapacitatea de a articula cuvinte si propozitii.

Pentru ca cineva sa depaseasca aceasta fobie este necesar ca aceasta sa parcurga la hipnoterapie, la o terapie de expunere, precum si la modelarea comportamnetului cognitiv, dar si pe un tratament variat in functie de psihicul pacientului.

Articole create 250

Un comentariu la „Exista fobia de femei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus