dileme

Din sirul de dileme

Avem cu totii dileme si mai ales cand vine vorba de principiile de viata sanatoasa. Cel putin asta ne dorim si asta intentionam sa facem insa anumite aspecte ar putea sa ne dea de gandit. Iata cum se explica unele dileme:

  • Ce alegi intre fructe intregi si suc de fructe? Raspunsul specialistilor este fructe. Asta pentru ca acestea contin fibre si sunt mai consistente fata de sucul lor. Cantitatea de fibre scade insa creste cea de zahar concentrat din ele.
  • Am tot vazut reclame despre eficienta unei periute de dinti. Este aceasta mai eficienta decat o periuta normala? Raspunsul este da si asta pentru ca manual nu se poate compensa cu numarul de rotatii ale unei periute electrice ce indeparteaza cu 17% cel putin placa dentara de pe suprafata dintilor.
  • Uita de masajul de relaxare si prefera-l pe cel de tonifiere. Asta pentru ca masajul de tonifiere este mai eficient si scopul ar trebui sa fie cel de stimulare a circulatiei si de actiune asupra muschilor. In orice caz, masajul de tonifiere implica si relaxarea ce vine pe urma insa invers nu este acelasi lucru.
  • Pentru femei: lama de ras, crema sau ceara? Raspunsul este clar ceara caci aceasta indeparteaza parul nedorit prin smulgerea lui din radacina spre deosebire de celelalte metode care nu fac altceva decat sa il taie de la suprafata pielii.
  • Antiobiotice sau medicamente clasice pentru raceala? Prima varianta nu este una eficienta pentru raceala caci nu se trateaza cu antibiotice si mai cu seama pentru ca imunitatea se slabeste considerabil.
  • Guma de mestecat sau dropsuri? Bomboanele in general sunt cele care provoaca carii cu aportul lor de zahar. Ideal ar fi apa de gura pentru improspatarea respiratiei insa nu este exclusa nici guma de mestecat pana la urma. La fel de bine spus, ideal ar fi ca guma in cauza sa nu contina zahar.
Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus