show

Devii mai gras daca te uiti la show-uri de gatit?

Romania are o multime de lipsuri, insa singurul lucru care se pare ca nu-i lipseste sunt show-urile de gatit: Master Chef, Hell`s Kitchen, Cireasa de pe Tort etc. Cu toate ca suntem un popor flamand, ne place sa ne uitam la televizor sa vedem cum mancarea este aruncata la cos pentru ca nu a fost scoasa la timp, de exemplu. Se pare ca televizorul intra in dieta noastra.

Potrivit unui studiu, se pare ca telespectatorii care nu stiu sa gateasca sau cei care nu se uita deloc la acest fel de show-uri, sunt mai putin predispusi in fata problemelor de a lua cateva kilograme in greutate. In schimb, cei care urmaresc acest fel de emisiuni si incearca sa gateasca intocmai retetele vazute in show, au o tendinta da a lua cateva kilograme in plus.

Cercetatorii de la Universitatea din Vermont, au analizat 501 femei cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, intrebandu-le care este sursa de unde isi iau informatiile despre mancaruri noi si cat de des gatesc acestea. De asemenea, participantii au fost intrebati care este greutatea si inaltimea lor, in momentul in care s-au inscris la studiu.

Grupul de femei care se uita la show-uri de gatit, are o greutate mai mare decat femeile care nu se uita deloc la astfel de emisiuni TV. Femeile care s-au uitat si au gatit exact ceea ce au vazut in show, au luat insa si mai mult in greutate.

Emisiunile de gatit sunt apetisante, insa au tendinta de a folosi mai multe zaharuri si grasimi. Farfuriile finale ajung sa fie mai putin sanatoase, iar acest lucru contribuie la castigarea catorva kilograme in plus. Oamenii ar trebui sa inteleaga ca exista unele retete care nu sunt facute pentru a fi gatite si acasa. Mancarea de la TV ar trebui sa fie o experienta de vizionare, nu si o experienta de gatit.

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus