Despre mirosuri, placut sau neplacut?!

Fiecare parte din corpul uman este surprinzatoare din toate punctele de vedere. Si cand vine vorba de mirosuri desi unele nu sunt dintre cele mai placute se pare ca avem din nou aspecte pe care sa le descoperim. Iata cateva dintre acestea:

  1. In total exista 110 mii de mirosuri insa nasul uman nu are cum sa le depisteze pe toate asa ca distingem doar 100 sau un maximum de 200 de mirosuri. Exceptie fac cei mici si cei care lucreaza in industria specializata pe mirosuri cum ar fi cea a parfumeriilor.
  2. Exista si persoane care nu au miros si astfel acestea sunt diagnosticate cu anosmie. In plus cacosmia tine de o afectiune a celor care indiferent de miros simt mereu un iz de mucegai oricum ar fi.
  3. Se spune ca meseria se alege cu mult inainte de a ajunge la punctul in care sa muncesti concret. Ori cand tine de a fi parfumier este cert ca simtul ascutit pentru mirosuri se distinge inca din copilarie. Acest simt se dezvolta ca oricare altul insa spre deosebire de alte cazuri se pare ca punctul maxim de dezvoltare ajunge la adolescenta tarzie si incepe mai apoi declinul.
  4. O mare parte din impactul pe care il are un anumit gust se datoreaza clar mirosului. Asa se face ca aproape de 95% din aceasta „ecuatie” se datoreaza mirosului. Daca el nu ar exista nu am simti diferente intre tipurile de mancare.
  5. Mirosul corpului este se pare o alta modalitate de selectie in randul partenerilor desi asta nu este ceea ce ne dam seama ca se intampla.
  6. Mirosul este mai important decat ai crede. Spre exemplu nu ai nevoie de o cafea pentru a te energiza si numai mirosind aceasta bautura poti avea parte din beneficiile pe care ti le ofera. Si te si mai trezeste din somn.
Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus