Zakynthos

Descopera minunile insulei Zakynthos

Zakynthos, cunoscuta si ca Zante, este una dintre Insulele Ionice grecesti situate in largul coastei de Vest a Peloponezului. Insula este una dintre cele mai „verzi” si frumoase din arhipeleag si va va surprinde cu plajele ei superbe. Aici veti gasi atat viata de noapte si agitatie, cat si golfuri retrase si peisaje care iti taie respiratia

In afara de plajele cu nisip fin, apa curata si peisaje de vis, insula greceasca Zakynthos are multe de oferit turistilor. Cei care vin aici pot vizita diferite obiective turistice impresionante, cum sunt pesterile albastre.

Daca Mykonos si Kos sunt insule asociate cu petrecerile, iar Creta si Rodos cu vacantele de familie, Zakhyntos este o imbinare perfecta intre acestea. Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase si pentru broastele testoase Caretta – Caretta, specie protejata de lege. Vegetatia insulei este bogata si verde cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini. Plajele sunt rasfirate pe coasta de nord, sud si est, dar cele mai frumoase si mai intinse se afla in sud, unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic

Capitala insulei are acelasi nume – Zante Town, este situata pe coasta de est, intr-un golf, si este centrul comercial si principalul port al insulei. Orasul cunoscut in trecut ca „Venetia Sudului” a fost reconstruit dupa ce cutremurul din 1953 si incendiul care i-a urmat a distrus orasul vechi cu conacele si cladirile sale elegante, orasul cel nou incercand sa pastreze pe cat posibil stilul venetian si bizantin al orasului vechi.

Pesterile albastre sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din insula. Pot fi explorate in cadrul unuor tururi organizate, sau pe cont propriu, cu barca. Pesterile, care au luat nastere datorita unor formatiuni geologice specifice, se intind de-a lungul tarmului de nord-vest al insulei, intre Agios Nikolaos si Skinari Cape. Unele dintre ele pot fi vizitate din barca, dar pentru altele este nevoie de costum special de scufundari.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus