plans

De ce plangem

Plansul, cel mai adesea asociat cu tristetea, nu este edificator numai pentru momentele in care esti acaparat de o stare proasta. Plansul de fericire, un fenomen parca ciudat este cel care ne demonstreaza ca emotiile diverse pot provoca stare de plans.

Dincolo de asta plansul este cel care are un rol bine definit pentru sanatatea ochilor. Gustul acela sarat este totusi benefic pentru ei. Afla mai multe despre lacrimi:

  1. Exista lacrimi omniprezente am putea spune. Si asta pentru ca ochii sunt mereu umezi si niciodata uscati. Sau cel putin asta ar trebui sa se intample in cazul celor sanatosi. Se produc in jur de 100 si pana la 200 ml de lacrimi pentru a proteja ochii.
  2. Daca te intrebi de ce nu ai plange tot timpul atunci afla ca prin nas se scurg ca intr-un canal asa ca in mod normal nu iti curg pe obraz.
  3. Plansul este si o forma de protectie pentru ochi si anume cand sunt iritati. Cea mai clasica varianta este plansul provocat de ceapa. In astfel de cazuri, ce se repeta si cand vine vorba de un miros puternic, de vant si fum poate, creierul transmite informatii catre glanda de la nivelul pleaopelor si astfel ajungi sa plangi pentru a proteja ochii.
  4. Al treilea tip de lacrimi este cel cauzat de emotii. Aici actioneaza sentimentele care iti provoaca o astfel de stare. Partea buna este ca in astfel de clipe se elibereaza si endorfine astfel ca dupa ce plangi te simti parca mai bine. Te eliberezi spun unii insa se pare ca la propriu se intampla asta cand starea ta psihica se imbunatateste.

Partea si mai buna este ca plansul te ajuta de asemenea sa elimini mai repede toxinele din organism- motiv pentru care curata si ochii de factorii iritanti sau chiar de mici corpuri straine- astfel ca totul spre bine. Doar ca ai nevoie de rehidratare dupa caci te deshidratezi mai repede si apar durerile de cap.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus