stres

De ce nu este bun stresul

Nu degeaba spunem ca nu avem nevoie de stres si il blamam pentru modul in care ne face sa reactionam. De fapt afecteaza intreg organismul si actiunea sa este una multipla. Cu alte cuvinte efectele stresului se vad la orice nivel.

De ce nu este bun stresul. Stim ca provoaca un dezechilibru al modului in care ne simtim. Stim ca stresul este de vina pentru modul in care aratam. Doar cateva din actiunile stresului inseamna:

  1. Afecteaza copiii si generatiile urmatoare. Asadar, stresul se poate transmite ca gena catre mostenitori si mai cu seama ca poate afecta chiar si o sarcina cand de-a lungul ei manifestarile ciudate si mai putin normale ajung sa afecteze starea bebelusului si sistemul nervos.
  2. Aduce depresie. Se pare ca studiile au confirmat faptul ca stresul poate duce la stari depresive si de aici un lung sir de aspecte mai putin placute. Chiar daca nu ne dorim asta se intampla asa ca avem nevoie mereu de echilibru, de control asupra stresului.
  3. Stresul si cancerul. Studiile au aratat ca celulel canceroase nu dispar daca sunt mentinute de nivel ridicat de adrenalina, de stresul pacientului. Se pare ca pana la urma conteaza in egala masura cat de mult credem in ceea ce facem si efectul de placebo.
  4. Afecteaza creierul. In perioadele noastre stresante se pare ca materia cenusie este afectata la un nivel destul de avansat. Si asa ajungi sa fii cu cat mai stresat cu atat mai prostut pe termen lung. Nu degeaba se spune elevilor ca pe ultima suta de metri nu ar trebui sa mai invete si asta pentru ca stresul momentului ar putea sa ii afecteze atat de tare incat sa ii faca de fapt sa uite tot, exact opusul a ceea ce si-ar fi dorit.

Si nu in cele din urma stresul se face responsabil de starile proaste si implicit de modul in care reactionam.

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus