Daca te lasi de fumat, te ingrasi. Adevarat sau fals?

Una din cele mai frecvente situatii pe care le intalnim dupa ce ne lasam de fumat se refera la ingrasat. Tindem sa mancam mai mult si efectele se vad imediat. De ce insa se intampla asta? Explicatiile pot fi multiple.

Te apuci de mancat din cauza stresului. Asta pentru ca a te abtine de la fumat inseamna un stres si o schimbare drastica pentru organism. Ajungi sa mananci de fiecare data cand ai fuma o tigara. Si ca intr-un cerc vicios ajungi sa iti maresti stomacul si sa te ingrasi.

Te apuci de mancat din cauza ticului. Un fumator este un om activ; imagineaza-ti cate gesturi sunt facute numai din cauza tigarilor. Ritmul miscarilor multiple trebuie si el inlocuit astfel ca din nou multi recurg la mancare in acest sens ca o forma de suplinire a ceea ce se intampla, tranzitia de la o situatie la alta.

Mai mult decat a manca, caci sunt si meniuri sanatoase pana la urma, multi se avanta spre consumul de dulciuri. Una din cele mai mari greseli pana la urma este tocmai aceea de a recurge la bomboane in ideea ca organismul va primi un desert ca o recompensa, ca se vor elibera hormoni ai starii de bine si se uita de tigari.

Cert este ca dupa ce te lasi de fumat una din acele situatii cu care te confrunti este ingrasatul. Insa pe principiul orice invat trebuie sa aiba si dezvat o astfel de situatie poate fi combatuta. Asa ca nu  uita sa bei multa apa. Nu uita sa faci exercitii fizice si mai presus de toate incepe prin a servi acele gustari sanatoase. Fructele si legumele sunt cele mai bune prietene pe care poti sa le ai asa ca nu te sfii sa le consumi in voie.

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus