Curiozitati interesante

Corpul uman este de o complexitate aparte ce scoate in evidenta cate lucruri mai avem de invatat despre noi. Cu siguranta ca nu stiai ca la fiecare 2 saptamani ai un alt stomac. Asta pentru ca sucul  gastric se schimba la acest interval. Fara o astfel de poveste ce se repeta stomacul s-ar consuma singur, acest acid putand fi atat de puternic incat poate sa digere si o lama.

Intr-un top al curiozitatilor despre corpul uman cu siguranta ca ai dori sa stii despre:

  • Oxigenarea corneei. Este singura parte din corp ce nu este vascularizata insa nivelul necesar de oxigen si-l ia direct din aer.
  • Dintii exista deja in timpul evolutiei intrauterine. Acestia apar insa la cateva luni dupa nastere desi sunt formati inca din timpul procesului de formare in uterul mamei.
  • Nu suntem 100% dependenti de organe. Acestea sunt vitale insa corpul uman poate functiona in continuare si cand nu mai are 75% din ficat, 80% din intestine, cand nu mai avem o parte din stomac. Si fara splina se poate trai, fara organe genitale, fara un plaman sau un rinichi.
  • Stiai ca si creierul uman contine apa? Mai exact are o concentratie de 80% din apa. Si cand acest nivel scade ca urmare a deshidratarii este de la sine inteles ca apar durerile de cap si o dificultate in ceea ce priveste nivelul de concentrare.
  • Barbatii sughita de doua ori mai mult decat femeile. Insa ele la randul lor clipesc de doua ori mai mult decat barbatii.
  • Vasele sanguine sunt atat de lungi incat toate adunate ar putea sa cuprinda de doua ori intreg globul pamantesc.
  • Si picioarele transpira, ajungand sa produca pana la jumatate de litru de apa eliminata prin pori.

Mirosul este unic desi se face exceptie de cazurile gemenilor si faptul ca glandele sudoripare se gasesc si in alte parti decat in zona de subrat sunt doar cateva alte exemple ce se adauga in aceasta lista.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus