pizza

Curiozitati despre pizza

O consumi destul de des, este o bomba calorica insa cu gust care te atrage de fiecare data cand poftesti si la atceva decat un meniu simplu, clasic, cand nu ai prea mult timp la dispozitie sa gatesti. O consumi la serviciu, acasa, oriunde si vine cu o varietate de tipuri din care sa alegi. Insa stii prea putine despre ea. Descopera cateva curiozitati despre pizza:

  1. Pizza a fost inventata in Italia daca se poate spune astfel. Primul restaurant cu un astfel de specific dateaza din anii 1800 in Italia si mai exact in Napoli.
  2. Cea mai mare pizza din lume la ora actuala este cea cu un diametru de 37 de cm.
  3. Pizza Hut este cel mai vestit brand pentru aceasta nisa si preferinta culinara.
  4. In SUA pizza dateaza din anii 1900. Acum se pare ca este una din mancarurile ce se inscriu in lista de produse specifice locului.
  5. Exista tot felul de combinatii, de la clasic la exotic. Se pare insa ca pe primul loc cand vine vorba de continutul sau este salamul, urmat de acel stil exotic al pizzei cu ananas sau sunca.
  6. Acum pizza include tot felul de varietati de carne si mezeluri. Practic daca esti inventiv ajungi sa iti prepari un astfel de meniu cu orice iti pofteste inima. Insa la origini pizza se realiza din resturi si nu continea carne ci doar sos, branzeturi si o varietate de legume.
  7. Anual se inregistreaza un consum de 5 miliarde de pizza in intreaga lume si 3 sunt numai pentru cei din America. Este clar ca a devenit una din cele mai populare.

La fel de curios pare sa fie si faptul ca pizza a fost descoperita ca si fel de mancare cand resturile de la alte preparate nu se aruncau. Era considerata ca fiind un produs al saracilor din acest punct de vedere insa in zilele noastre este doar un preparat de care se bucura mai toata lumea.

Articole create 250

Un comentariu la „Curiozitati despre pizza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus