ingeri

Curiozitati despre ingeri

Ingerii sunt mentionati de mai multe ori in Biblie, si au fost tot timpul prezenti in timpul evenimentelor epice din religie. De asemenea, acestia au avut o pozitie importanta in opera vreme de secole, de la heruvimi mici si adorati care plutesc cu aripi, pana la ingerii care stau de paza in cimitire si plang la cripta unui mort. Totusi, asemeni ingerului cazut- Satan- credintele noastre despre ingeri sunt destul de vagi si nu cunoastem ceea ce e adevarat despre ingeri.

Nu avem inger pazitor

Am auzit o multime de povesti, inca de cand eram mici, cum ca fiecare om din lumea aceasta are o entitate care il protejeaza- un inger pazitor. Este destul de confortant sa stim ca cineva este acolo, langa noi, care ne facem sa urmam calea cea dreapta. Dar, in Biblie nu este mentionat nicaieri faptul ca ar exista astfel de ingeri care sa ne pazeasca in viata. Exista unele pasaje care vorbesc de ingeri ca si pazitori, gardieni, iar unul dintre acestea se gaseste in Evanghelia lui Matei 18:10- „Vedeti sa nu dispretuiti pe vreunul din acestia mici, ca zic voua: Ca ingerii lor, in ceruri, pururea vad fata Tatalui Meu, Care este in ceruri”. Acest pasaj este interpretat ca si cum ar exista ingeri pazitori, insa nimeni nu are propriul inger.

Ingerii nu sunt femei sau barbati

O multime de picturi imagineaza ingerii ca fiind entitati de sex masculin, in timp ce statuile din cimitre sunt reprezentate ca si ingeri de sex feminin. Ingerii nu sunt oameni, asa ca nu beneficiaza de aceleasi constrangeri biologice ca si oamenii. Insa, cu toate acestea, Biblia se refera la ingeri ca si parte masculina- chiar si grecii antici au folosit un termen masculin care sa descrie ingerii si care nu are echivalent la feminin. Numai doi din ingerii lui Dumnezeu au nume: Mihail si Gavril, in rest, ceilalti sunt mentionati ca si „el”.

Ingerii nu au doua aripi

Pe langa faptul ca ingerii sunt inchipuiti cu halou in jurul capului- care, apropo, nu exista- acestia sunt intruchipati si cu aripi- ca si rezultat al interpretarilor biblice. Aripile nu reprezinta decat o parte a povestilor despre ingeri, cu toate ca Biblia mentioneaza ca ingerii „zboara”- care se interpreteaza cu a avea aripi. Serafimii- unii din ingerii cu cea mai inalta pozitie, care se afla alaturi de Dumnezeu, sunt descrisi de Isaiah ca avand sase aripi. Numai doua sunt folosite pentru a zbura, in timp ce alta pereche este folosita pentru ca ingerii sa isi acopere fata. Cea de-a treia pereche este utilizata pentru a acoperi picioarele ingerilor. Heruvimii au numai doua perechi de aripi.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus