curatarea casei

Curatarea casei cu solutii eco

Atunci cand ne dorim sa avem o casa curata si frumoasa ne gandim la cele mai sigure metode de curatare a acesteia pentru a obtine cele mai stralucitoare suprafete, astfel incat pe langa unele produse chimice regasite in comert, apelam si la solutii naturale de curatare si igienizare.

Cele mai eficiente solutii de curatare pentru casa sunt: acidul citric, otetul, bicarbonatul de sodiu, precum si alcoolul sanitar. Aceste produse de curatare sunt eficiente atat timp cat se utilizeaza in cantitati potrivite si pentru spatii potrivite. Este indicat ca acestea sa se utilizeze in casa si gospodarie, motiv pentru care se spune ca vom avea cele mai curate geamuri, cele mai stalucitoare mochete si cele mai curate vase de bucatarie.

Bicarbonatul de sofiu este un bun agent de afanare, incat dizolva particulele de mizerie si indeparteaza mirosurile nedorite din casa, iar o solutie din cateva linguri de bicarbonat cu apa poate rezolva problema unei toalete murdare. Pentru ca este un bun agent de inalbire, acesta se poate utiliza si la curatarea argintului, precum si a vaselor de bucatarie, indepartand petele.

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu putin otet ajuta la curatarea podelelor, a toaletelor si a echipamentelor electrocasnice. Pus in frigider pe o farfurie si amestecat cu zeama de la o lamaie, acesta indeparteaza mirosurile neplacute.

Alcoolul medicinal sau spirtul cum este cunoscut de majoritatea, are cele mai bune proprietati de dezinfectare a suprafetelor, indepartand microbii si bacteriile. Pulverizarea acestora pe clantele usilor, pe intrerupatoare, precum si pe gresie, nu doar ca dezinfecteaza ci confera si un aspect de prospetime acestora, lasandu-le igienizate.

Acidul citric poate fi un bun agent de curatare si purificare, pentru ca are proprietati antiseptice si ajuta la curatarea tapiteriilor, a ustensilelor si a mochetelor. Mirosurile de lamaie si de portocala o sa imbie toata casa, oferint un ton de stralucitor, fiind eficient in curatarea zonelor de aluminiu, alama si cupru.

 

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus