bransament

Curatarea boilerului de gaz

Boilerul de gaz este un aparat utilizat in fiecare gospodarie, care vine in folosul cetatenilor mai ales in anotimpul rece, atunci cand necesarul de caldura nu este suficient. Functia principala a acestui aparat este de a incalzi apa si de o distribui pentru o utilizare ulterioara pentru incalzirea altor echipamente de instalatie sanitara.

Apa calda este transportata la diferite robinete din interiorul casei, pentru utilizarea acesteia, iar atunci cand unele sedimente de murdarie sau de praf se depun, aceste circulatii se pot infunda si pot ajunge in rezervorul de apa, reusind sa sedimenteze unele elemente importante in mecanismul de functioanre. Pietrisul sau depunerea de calcar, precum si a altor reziduri industriale si menajere pot da nastere unor probleme de functionare, care vor face ca aparatul sa devina inutil, in timp.

Un boiler de apa care este intr-o stare defectuaosa de functionare nu este de nici un folos, si necesita schimbarea cu unul nou. In loc de a chetui o suma uriasa pentru achizitia unui nou boiler, se impune ca acesta sa fie curatat si dezinfectat. Trebuie doar sa urmam unele instructiuni din manualul de utilizare al acestuia, pentru ca sistemul de apa sau de gaz sa devina la fel de bun ca si cand ar fi nou.

Instructii pentru epurarea gazului

Pentru ca in decursul timpului, boilerul de gaz poate necesita curatare totala sau partiala acesta necesita o instalatie gaz reusita, care sa ofere cele mai multe facilitati locuitorilor unei case sau in cadrul unei companii. Prin completarea sarcinilor de curatare ale boilerului de gaz si ale partilor acestuia se poate salva un cost important in ceea ce priveste inlocuirea acestuia.

Inainte de a ajunge la curatarea boilerului, este necesar sa oprim alimentarea cu gaz, sa ne deconectam de la echipamentele care folosesc gazul si sa deconectam alte coneziuni adiacente, ca o masura de siguranta. Unitatea acestuia trebuie sa fie racita complet inainte de a fi curatat. Demontarea pieselor ce necesita curatare se va face dupa manualul de instructiuni, incat scoaterea fiecarui tub, surub sau piulita sa se faca cu grija, astfel incat sa nu se loveasca nimeni.

Urmatorul pas este verificarea filtrelor de gaz, unde exista posibilitatea depunerii particolelor de mizerie. Daca apa miroase a ou stricat, atunci inseamna ca anodul intern trebuie schimbat, pentru ca aportul de apa sa fie realizat in conditii normale. Eliberarea apei la robinet se realizeaza si prin golirea rezervorului de apa. Benzile sanitare au un mare rol in curatarea boilerului precum si in izolarea elementelor interne ale acestuia.

Articole create 257

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus