Cum te schimba saracia

Se spune ca nevoia este mama invataturii si astfel ajungi sa iti inlocuiesti resursele cand ele lipsesc. Insa fara doar si poate asta te va transforma. Fara confortul cu care te-ai obisnuit sau in orice caz privat de anumite aspecte pe care altii le au pana si studiile arata ca saracia te transforma.

In mod concret, saracia schimba modul in care vedem pe cei din jur, cu o schimbare a chipului. Cand punem cap la cap toate aceste aspecte corelam pe cei din jur cu un ten mai inchis ca fiind limitati, ca fiind cu probleme financiare. Si uite asa apare discriminarea. Insa acest aspect ar putea avea o corelatie si cu ceea ce inseamna istoria sclaviei. Se credea ca cei cu un ten impecabil, alb sunt cei care beneficiaza de un statut aparte tocmai pentru ca isi permit astfel, avand subalterni care sa le munceasca pamantul. In schimb cei cu o culoare inchisa la ten erau cei care isi petreceau timpul numai in soare, de unde si pielea ca arsa.

Si pana la urma cine nu s-ar schimba cand vine vorba de saracie? Tine de faptul ca nu iti permiti sa faci anumite lucruri, de comparatia pe care in mod inevitabil o vei face. Asa ajungi sa ii indepartezi pe cei din jur, sa ii critici si sa ii vezi ca pe dusmani. Frustrarea ta face ca in cele din urma sa te izolezi fara rost. Saracia nu face altceva decat sa te limiteze si acelasi lucru il vei face si tu la randul tau.

Desi pare mai simplu decat pare  sa iti gasesti un echilibru este fara doar si poate in orice moment al vietii ai nevoie de un balans. Pana la urma iti vei afecta atat perceptia cat si modul in care iti ordonezi viata.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus