adolecenti

Cum sa te preocupi de adolescent

Parentajul adolescentin care este lipsit de respect si care are o problema cu autoritatea poate fi destul de frustrant, dar sunt lucruri importante de amintit.

In primul rand, nu se pot lua masuri in ceea ce priveste comportamentul personal fata de cel adolescentin, care este firesc sa fie contestat in idei si in actiuni, tocmai pentru a pune la indoiala faptul ca abilitatea este importanta la varsta la care un copil este.

Cheia de a rezolva aceasta atitudine este tocmai de a contesta ideile intr-un mod respectuos si intelegator. Adolescentul trebuie sa fie ascultat intr-un mod pozitiv, in care se simte confortabil, in care se simte calm, prin respectarea cuvintelor si obiectiunilor sale.

Ce poate fi tentant la un copil adolescent nu se reflecta neaparat in lipsa de respect a copilului, ci este mai bine sa se obtina un mediu calm si lipsit de insulte. Daca se actiuneaza in mod agresiv, atunci adolescentul ii va da curs acestei actiuni si va invata sa fie agresiv si violent in limbaj la randul sau, ceea ce este tocmai opusul a ceea ce ne dorim.

Obiectiunile unui parinte trebuie sa fie clare, sa fie fondate si sa aiba informatii pozitive, astfel incat copilul sa ia curs de acestea, indiferent cat timp inseamna aceasta. In acest mod, ca si parinte va ajutati copilul sa rezolve problemele in mod rezonabil, sa isi asume responsabilitate pentru cuvinte si actiuni.

In unele cazuri, adolescentii se pot ridica la un nivel de autoritate pentru a se remarca, pentru a se face auziti, dar de fapt este un nivel mai putin profesionist si deloc sanatos. Tratarea adolecentilor ca pe copii iese deja din discutie, incat tulburarile adolescentilor pot avea multe cauze, incepand de la mediul din familie, educatie, internet, mass media, anturaj sau orice alte fapte pe care acestia le iau in considerare.

 

Articole create 251

Un comentariu la „Cum sa te preocupi de adolescent

  1. E greu tare sa te descurci cu adolescentii stiu si eu din proprie experienta: si cu fata si cu baiatul am trecut prin momente dificile. Iti trebuie multa rabdare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus