conflict

Cum gestionezi o situatie de conflict

Indiferent cine l-a starnit si de ce orice conflict se cere oarecum consumat ca in cele din urma sa isi gaseasca si rezolvarea. Nu prea poti sa il opresti cand abia zvacneste insa poti evita ca ceva mai grav sa se intample daca stii sa iti gestionezi starile si nu numai.

Cum gestionezi o situatie conflictuala

In primul rand trebuie sa te opresti din tot si sa iti dai seama ca lucrurile facute la repezeala ar putea sa iti faca rau. Asa ca nu ezita sa faci o pauza. Numara pana la 10, seteaza un minut orice ar putea functiona. Acum este  momentul in care sa constientizezi ce se intampla si sa analizezi totul in speranta ca ai putea gasi o solutie. Si stii cum e, cand gandesti detasat ai putea sa iti dai seama ca totul este oarecum fara rost.

Gandeste din perspectiva celui de langa. Poate ca la un moment dat insistenta sa este si cea care ar avea motive pentru care sa starneasca un intreg val de nebunie si cearta. Asa ca ar trebui cel putin sa incerci sa te pui in pielea celui de langa tine pentru a intelege totul pe cat mai bine. Ce tie nu iti place altuia nu face spune o vorba ce este total edificatoare acum si aici.

Asculta. E si asta o arta, crezi sau nu. Ai nevoie de rabdare si implica responsabilitate insa cu toate acestea a asculta inseamna a intelege pe cel de langa tine. Este cheia care te face sa te opresti din avantul unor afirmatii si ceea ce iti deschide mintea la nou si nu numai.

Cu cine ai de-a face. Sunt oameni care trainesc numai pentru a se pune in contradictie cu cei din jur. Sunt oameni care au mai mult satisfactia de a fi contra cuiva. Asa ca in astfel de cazuri nici nu merita sa pledezi ci sa opresti situatia lasand mai mult de la tine.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus