optimist sau pesimist

Cum e mai bine sa fii: pesimist sau optimist?

Ne nastem cu un caracter, desi in timp il cultivam si il indreptam sau poate ca il lucram putin cate putin. Cert este ca lumea se imparte in doua, intre pesimisti si optimisti. Indiferent in ce categorie suntem preferam sa fim de cealalta parte, cu siguranta. Fiecare insa are avantajele sale cu asta.

Pesimistii in relatia de cuplu

Ai crede ca se blameaza si poate ca nici nu merg prea departe, ca o forma de a se proteja, gandind ca oricum nu va merge. Studiile spun insa ca acestia au parte de relatii bune in cuplu. Asta pentru ca nu au asteptari insa in egala masura acolo unde treaba merge sunt mai mult decat satisfacuti ca este exact pe dosul a ceea ce ar fi crezut ei la un moment dat.

Optimistii sunt mai sanatosi cu inima

Veselia lor este cea care le aduce si o parte buna din punct de vedere al sanatatii. Asadar, studiile arata optimistii au un sistem cardiovascular mai bun decat cei pesimisti mai buni, cu o inima de fier. Dar, daca e sa facem o mica comparatie cu speranta de viata a acestora si a pesimistilor se pare ca cei din urma vor fi cei dintai. Privind poate intr-un mod sumbru faptul ca nu vor trai prea mult o gandire nagativista din acest punct de vedere aduce se pare si nevoia de a lua masuri, ceea ce duce la sanse mai multe de a prelungi speranta de viata.

Din punct de vedere al rezistentei optimistii castiga din nou. Pentru ca acestia trec mai usor peste dezamagiri si nu numai, trec mai usor peste situatii care ii afecteaza la un moment dat. La asta se adauga si faptul ca au un sistem imunitar mai bun avand poate si efectul de placebo care sa ii ajute.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus